Снимка: БГНЕС

Демонстрация в Ротердам срещу ограниченията на коронавируса доведе до бунтове, по време на които полицията беше принудена да стреля с предупредителен огън и да използва водни оръдия, за да разпръсне тълпата.

Това съобщиха в петък Холандската телевизионна корпорация (NTK). Според медията стотици протестиращи хвърляха камъни по полицаи и стреляха с фойерверки по тях, крещейки лозунга "Свобода!" В отговор служителите на реда бяха принудени да открият предупредителен огън и да използват водни оръдия, за да разпръснат демонстрантите. Най-малко една полицейска кола е изгорена и една е повредена, съобщава БГНЕС.

При гасенето на пожарникарите са били замеряни и различни предмети, включително камъни. "В момента полицейски хеликоптер кръжи над града", информира НТК.

Основното недоволство на протестиращите е предизвикано от COVID-ограниченията, наложени на фона на рязкото увеличение на броя на заразените и хоспитализациите, както и от плановете на правителството за въвеждане на 2G система, при която здравна карта ще се издава само на хора, които са били болни от коронавируса или които са били ваксинирани, но не и на тези, които имат отрицателен тест за коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase