Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заплаши Европейския съюз, че ще спре транзита на газ за Европа, който тече по тръбопровода Ямал-Европа. Предупреждението на държавния глава бе отправено по време на съвещание с правителството и ще е факт, ако се разширят санкциите срещу страната.

 Хиляди са на границата между двете страни дни наред с надежда да влязат на територията на Европейския съюз. Те издържат на ниските температури и глада, предава Bulgaria ON AIR.

А гъст дим се извива над палатките на мигрантите. Дори и децата участват в намирането на дърва за огрев, за да се стоплят.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заплаши, че ще предприеме ответни мерки на всички нови санкции на Европейския съюз, включително чрез спиране на транзита на природен газ и стоки през неговата държава.

"Ние отопляваме Европа, а те все още ни заплашват, че ще затворят границата. А ако спрем транспортирането на природния газ? Затова бих препоръчал на полското ръководство, литовците и други хора, които не носят глава на раменете си, да помислят, преди да говорят", отсече Лукашенко.


От Европейската комисия коментираха, че блокът "не е уплашен" от заплахите на президента. Лукашенко обяви и съвместно споразумение с Русия за наблюдение на границите с Полша, Балтийските държави и Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

111

Анонимен

преди 2 години

А балтийските държави са покрити от НАТО с air policing.

110

Анонимен

преди 2 години

Това си може човечецът: изнудване и заплаха. Излитане на всякаква опозиция - откъде-накъде някой да има право да иска отчетност от самодържеца!

109

Менто

преди 2 години

Кукашенко кука на зелена букабуката се спука, кукото изкука.!.

fallback