Снимка: БГНЕС
fallback
В сряда министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки обвини Беларус в "държавен тероризъм". Обвиненията са във връзка с мигрантската криза по границата на Полша, която е членка на ЕС, предаде БГНЕС.
 
"Това, с което се сблъскваме тук, трябва да е ясно, е проява на държавен тероризъм", заяви Моравецки пред репортери във Варшава на съвместна пресконференция с гостуващия ръководител на ЕС Шарл Мишел.
Oще по темата
 
Моравецки определи случващото се като "тихото отмъщение" на беларуския лидер Александър Лукашенко за подкрепата на опозицията от страна на Полша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Политика бате

преди 2 години

Кой ли чак пък толкова ще се отправи към "пш, пш" държава само от съгласни и картофена манджа със...захар. Хай стига бря.

36

Ме

преди 2 години

Миналия път миргантите наистина повечето бягаха от война и нямахме морално право да ги върнем. Сега, война няма. Мигрантите да си се прибират. Предлагам, да разположат от микровълновите излъчватели за борба с безредици и да ги постоплят малко. Сега, е много жалко, че невинни хора се използват като оръжие и те ще го отнесат. В момента вината е изцяло на Лукашенко

35

Свободно придвижване

преди 2 години

Значи, когато Обама прогони от родните им места в Европа над един милион и петстотин хиляди човека от Афганистан, Ирак и Северна Африка, главатарката на ЕС ги приемаше и Варшава мълчеше, а сега правят въпрос за няколко хиляди човека, които харесват Полша повече от Беларус.

fallback