Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря по телефона с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, пред която се застъпи за справедлива международна данъчна система, съобщи в изявление Белият дом, цитиран от Ройтерс.

САЩ се надяват на срещата си на върха в края на месеца страните от Г-20 да постигнат политическа договореност за въвеждане на глобален минимален корпоративен данък, посочва агенцията.

Oще по темата

В разговора си с Фон дер Лайен Байдън е изразил също "силната си подкрепа" за продължаване на процеса по присъединяване на страните от Западните Балкани към Европейския съюз, се посочва в изявлението.

Лидерите на ЕС и страни от Балканите ще се срещнат в сряда, за да обсъдят бъдещото членство на шест балкански държави: Сърбия, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания и Северна Македония.
Декларация от срещата се очаква да потвърди, че ЕС гарантира бъдещото членство на шестте страни, казаха вчера двама висши представители от ЕС.

Богатите страни от северната част на ЕС се опасяват от повторение на прибързаното приемане на Румъния и България в съюза през 2007 г. и зле управляваната миграция на източноевропейски работници във Великобритания, която настрои много британци срещу Евросъюза, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 2 години

Кой е този и какъв е, че да одобрява? То си има кой да одобрява. Сенилен старчок! Марш от тук!

50

Анонимен

преди 2 години

Какъв е този дъртанян да одобрява кой да се присъединява в ЕС. Да си ги взима тези западни Балкани в САЩ

49

БАЙДЪН ИСКА РСМ В ЕС

преди 2 години

...АЙДЕ ДА ВИДИМЕ , КОЙ ШЕ МУ СЕ ИЗДЪРВИ...ХА,ХА,ХАААААААААА....ФИГУРАНТА ,ЛИ..?!

fallback