Снимка: Bloomberg.com
fallback

Испания предвижда да създаде специализирани групи в рамките на министерството на вътрешните работи и полицейските сили за предотвратяване на престъпления от омраза и в подкрепа на жертви.

Премиерът Педро Санчес председателства извънредна среща на министрите, лидери на общности и полицията, за да обсъдят как да се намалят престъпленията от омраза, които растат с около 9% на година от 2014 г. насам, съобщи вътрешното министерство.

Oще по темата

Срещата беше свикана, след като мъж съобщи, че е бил нападнат миналата седмица в центъра на Мадрид от банда, която изрисувала хомофобска обида на задните му части.

Хомофобското насилие е в центъра на общественото внимание след убийството на здравния асистент Самуел Луис, който беше пребит до смърт през юли заради сексуалната му ориентация. Групи, защитаващи правата на ЛГБТ общността, организират протест в Мадрид.

Докато атаките срещу ЛГБТ общността привличат най-голямо внимание в Испания, други видове дискриминационно насилие, особено срещу етнически роми, също нарастват.

"Трябва също да работим конкретно за справяне с престъпленията от омраза срещу циганите, които нараснаха с над 57% през 2020 г.", заяви вътрешният министър Фернано Гранде-Марласка, цитиран от Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

преди 2 години

мъж съобщи, че е бил нападнат миналата седмица в центъра на Мадрид от банда, която изрисувала хомофобска обида на задните му части!!! БРАВО НА ИСПАНСКАТА БАНДА !!! Само така трябва да се постъпва с тия лица! Нали са много PRIDE със сексуалната си ориентация, какъв е проблемът да носят надписи на задните си части???

26

Стефан

преди 2 години

До Анонимен. Според мени ти си селянин от шоплука или около Вакарел,ИСТИНСКИТЕ СОФИЯНЦИ, а не столичани нямат такъв изказ с елементи на слабоумие, аз съм от Пловдив и съм служил навремето със КОРЕНЯЦИ софиянци и при тях всичко е на ниво, виж селата около София са развъдник на това което наричаш селения.

25

До бпф

преди 2 години

Не ги гледай бе. Кой те кара насила. За мен пък снимката е изключително красива.

fallback