Снимка: БГНЕС
fallback

Поройните дъждове през последните часове в Испания предизвикаха хаос и причиниха смъртта на най-малко един човек. Десетки домове са наводнени, отцепени са цели квартали, чиито улици са под вода, прекъснати са железопътни и електропреносни мрежи, разрушени са земеделски постройки и е унищожена селскостопанска продукция, предаде БНР.

Германски турист се е удавил на Балеарските острови, а друг е в болница в критично състояние. Автономният регион, заедно с Арагона, Каталуния, Навара и Ла Риоха продължават да са изложени на голям риск заради проливните дъждове. В каталунския град Алканар за три часа паднаха 252 литра на квадратен метър, което е повече от половината от валежите за една година.

Oще по темата

Премиерът Пере Арагонес се срещна спешно с кметовете от региона и обяви бедствено положение. Търсят се доброволци, които да помогнат при разчистването на затрупаните улици и разрушените къщи. В провинция Толедо Гражданската гвардия спаси 37 души, включително двама французи.

В Гуадамур поройните дъждове влачеха коли и постройки по пътя си. Стотици граждани са евакуирани от домовете си и са настанени временно в безопасни хотели. В Навара дъждовете са придружени от силни ветрове и градушка. Над 7 000 души в страната са без ток, а компанията-доставчик "Ендеса" работи по отстраняването на повредите.

Властите призовават хората, които са останали по домовете си, да не слизат на долните етажи и в мазетата, а да останат на високите етажи заради продължаващата опасност от нови наводнения. Тревога за дъжд и буря все още има в 13 автономни региони.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

След като Лос марранос Изабел и Фернандо наводниха Канаан, тоест Западната част на Свята Азия с еврейски лаuна, ми е не просто все тая,а копнея за милиарди наводнения в тая чuфутска страна иудейска. Да ***! Zingaros de mierda...marranos judios jodidos! Настоявам за военна окупация на цяла "европа", сиреч Западна Азия от Великата Китайска Армия! Да живей Галилея! Да пребъде Драконът Непрободим ! На евреинът marrano Христос в арабският rъз !

5

До 4

преди 2 години

Сега в България живеят много хора с дяволски нрав, има много завист, злоба, кражби, корупция, нанасяне навреди на околните, затова няма как да повярваме, че е избрана за добро земя, защото се населява от зли хора.

4

Анонимен

преди 2 години

Българите в чужбина бяха предупредени преди повече от 20 години да са прибират в БГ защото света го очакват огромни катаклизми. Но никой не повярва в предупреждението те си мислеха че всичко е лъжа и измама. Не нито е лъжа нито измама. Тепърва предстоят още по страшни катаклизми. Единствено в БГ ще бъдат по малко и по слаби. България е земята на Бог. Коренното население на тази земя са били с чисти души и помисли. Затова е Божия земя.

fallback