Снимка: БГНЕС
fallback
Първата среща в рамките на Г-20, посветена на правата и заетостта на жените, ще се проведе днес в курортното морско градче Санта Маргерита Лигуре в Италия, съобщи БНР.
 
Срещата ще председателства италианския министър на равните възможности и семейството Елена Бонети. Ще участват съответните министри на Г-20, представители на международни организации, от света на бизнеса, науката и др.
 
Темите, които ще бъдат обсъдени, засягат възможността на жените в равноправна трудова, икономическа, научна и културна реализация. Точка от дневния ред е и въпросът за жените в Афганистан.
 
Срещата ще се проведе при големи мерки за сигурност. В чест на жените са посадени специално хиляди цветя, провеждат се разнообразни културни програми.
 
Санта Маргерита Лигуре е едно от елитните туристически места в област Лигурия - в миналото като много други в този район били предимно рибарски селища, като фамозното в цял свят сега Портофино.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

маркиз дьо саП

преди 2 години

E сега чак видях стари моми - феминистки какви глупости са писали. От девет кладенеца вода се носи за да се докаже, хм, глупаво меко казано мнение! Даже и някакво си същество използва думи като патологично!? То няма лошо. Стига да знаеш значението!

36

АНОНИМНА

преди 2 години

Те не врещят срещу правата, а защо изобщо жените имат каквито и да е било права. Иначе за всеки е ясно, че правата са еднакви. Ами тогава? Причината е, че искат да са пълновластни господари в дома, понеже навън трябва да се подчиняват на шефа, иначе - навън.......

35

анонимна

преди 2 години

Какво врещите срещу правата на жените? Ами и вие абсолютно имате същите права - някой да ви е спрял да ходите по конкурси, изпити и т.н.! И не ми говорете как жените ги печелели, защото този мръсен начин се отнася и за някои засукани мъже! Нито пък че мъжете работели по мините - ами за каквото ставате, за това! Да не би да няма слабички и дребни мъже, дето не могат да работят в мина!?

fallback