Снимка: БГНЕС
fallback
Комисията по транспорта на Камарата на депутатите в Италия проучва възможността да въведе ограничения на скоростта и възрастта за ползването на електрически тротинетки, съобщи днес вестник „Corriere della Sera“, предаде БГНЕС.
 
Според изданието, властите могат да забранят непълнолетни да използват средствата за придвижване. По велосипедните алеи ще е разрешено да се кара със скорост не повече от 20 км/ч, а на пътя – до 30 км/ч. Защитната каска ще стане задължителна за носене.
 
Електрическите тротинетки стават все по-популярни в Италия. В момента те могат да бъдат използвани от лица над 14-годишна възраст, като тези до 18-годишна възраст са задължени да носят каска. Максимално допустимата скорост за придвижване е 25 км/ч, а в пешеходните зони – 6 км/ч. 
 
Според правилата, на тротинетките трябва да има осветителни уреди, водачът е длъжен да носи светлоотразителна жилетка във вечерните и нощните часове. С тях не бива да се превозват други хора и животни, а при пресичане на улица по зебра водачът трябва да премине пеша. Забранено е придвижването с тротинетки по тротоарите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 2 години

Мен ме интересува, когато идЕота хвърчащ по тротоара на тротинетката ме блъсне и потроши, каква отговорност, как ще бъде идентифициран и т.н.

11

до колегата

преди 2 години

Приятелю, в цяла Европа надали има държава където да не е регистриран смъртен случай в резултат блъснат от тротинетка, а ранените , някои доста тежко са ежедневие- така че съвсем в реда на нещата е да има някакъв вид застраховка.

10

Анонимен

преди 2 години

Европейска бюрокрация в действие. Само тормозят хората. А номер 8 "реалист" е за лудницата, но не го съзнава.

fallback