fallback
Огненото бедствие в Гърция продължава да се разраства. Пожарите взеха първите си две жертви, а стотици хора са евакуирани. 
 
За часове остана затворена националната магистрала Атина - Ламия. Близо 1500 гръцки пожарникари заедно с огнеборци от съседни държави се борят със стихията, предаде Bulgaria ON AIR.
 
От МВнР призоваха българите в момента да не пътуват към Гърция.
 
Хиляди хора в северните предградия на столицата Атина прекараха четвърти безсънен ден. Много местни да напуснаха домовете си, без дори да има къде да отидат, а други отказаха да се евакуират.
 
"Да напусна, къде да отида? Да оставя къщата ми да изгори", попита възрастен човек.
 
Гъстият дим от пожарите покри цялата столица и се усеща остра миризма. Магистралата, която свързва Атина със северната част на страната, остана затворена като предпазна мярка. 
 
Небето над остров Евбея се оцвети в огненочервено, а пламъците напредват бързо и достигнаха бреговете. Стотици местни и туристи бяха евакуирани с фериботи и рибарски лодки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Коприва

преди 2 години

Италия, Гърция, България твърдят, че пожарите са умишлени. Ако си помогнат един другиму с информация кой и защо пали, може пък и да спрат подпалвачите.

5

тъй де

преди 2 години

До Гошо Неееее, дедото ще иде при Св.Петрос.

4

Анонимен

преди 2 години

Да напусна и да оставя къщата ми да изгори ли? - Ами не, остани да изгориш заедно с къщата, мебелите и любимото си сако от 1980-те! Тоя дядка не разбира, че тази огнена стихия не е като запален вестник, да го изгасиш с 1 кофа вода, когато дойде този ужас, човек без кислородна бутилка се задушава от дима или умира от горещината много преди огънят да стигне до него. Старите хора се вдетиняват, но за разлика от децата не могат да бъдат уговорени, да постъпват разумно.

fallback