Снимка: БГНЕС
fallback
Кипър успешно завърши още един етап от националната си имунизационна програма срещу COVID-19, като вече 70% от населението са ваксинирани. В същото време остава много висок и броят на новозаразените, предаде БНР.
 
До 20 юли 70,4% от възрастното население в Кипър са ваксинирани с поне първата доза, а почти 62% са завършили напълно ваксинацията си, съобщи в сряда здравното министерство. 
 
Най-голяма е активността в област Пафос в западната част на острова - 79% от нейните жители вече са ваксинирани.
 
Справка на министерството показва, че имунизационният обхват постоянно нараства през последните две седмици във всички възрастови групи. Лидери по ваксинация са хората над 70- и 80-годишна възраст - 94% от тях са с поне една доза.Най-младите - групата на 16-17-годишните, които бяха включени в имунизационната програма преди три седмици, имат най-нисък дял на ваксинирани от 22%.
 
Въпреки постигнатия висок процент на защита, в страната продължава тенденцията и за много висок брой нови случаи на заразени с коронавирус на денонощие. В сряда бяха регистрирани 1014 новозаразени от направените малко над 73 000 теста.
 
Здравните власти алармират и за бързо увеличаване на приема в болниците на Covid-пациенти, като 92% от тях са неваксинирани. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Мдаа

преди 2 години

А в БГ 70% са неинжектирани. Бройките пак толкова.

35

Анонимен

преди 2 години

Смешки, като се набодат ще направят извод че ваксините не работят и пак ще са затворени!

34

do 35

преди 2 години

70% над 18 годишна възраст. Което естестено не е 70% от цялото население. Те сега продължават и към малките деца...

fallback