Снимка: БГНЕС
fallback

Загубите от най-тежкото за последните 100 години наводнение в Белгия, по предварителни оценки, надвишават сумата от 10 млрд. евро. Окончателната сума все още не е обявена, съобщи телевизия RTL-TVI.

Предварителните оценки на правителството на Валония вече надхвърлят 10 млрд. евро, подчертава телевизията.

Oще по темата

В началото на седмицата правителството на Валония обяви спешен план в подкрепа на възстановяването на региона в размер на 2 млрд. евро. 800 млн. евро за него ще бъдат преведени от друг план за подкрепа на икономиката на Валония от последиците от пандемията.

Правителството на региона обяви също, че разчита да получи допълнителна помощ от Европейския съюз, предава БГНЕС.

Проливните дъждове в Белгия доведоха до смъртта на 32-ма души, а 18 се водят изчезнали. Разрушени или повредени са повече от 10 000 жилища. До момента около 1 500 къщи са без водоснабдяване, 10 500 жилища са без електричество, а 10 000 -без газ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 11След като споменаваш Жан Виденов като причина за бедност явно много си объркан, братле. Много меко казано. Богатите са богати защото са имали колонии векове наред и са изсмуквали оттам всичко, което са могли. Какво общо имат тука русофилите?

15

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 9Прав си, но не трябва да се пожелава зло на другите. Радвай се, че сме бедни, защото богатите тепърва започват да плащат. Ако сме богати ще станем надменни като тях, а това хич не е добре.

14

Taliban

преди 3 години

НАЗАД В ИСТОРИЯТА КОГАТО БЕЛГИЯ Е ИМАЛА НЯКАКВИ СЬТРЕСЕНИЯ НИЕ СМЕ ОТРЕГИРАЛИ И СМЕ ГИ ПРИЕЛИ ТЕЗИ ЕВРОПЕЙЦИ.

fallback