Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Отрицателната нагласа към ваксинирането отличава България на фона на други европейски страни, заяви пред БНР държавният секретар по европейските въпроси на Португалия Ана Паула Закариаш.

Oще по темата

„И доколкото разбирам, в България хората не искат да се ваксинират, защото не вярват на ваксините или се боят от последствията или симптомите. Президентът на България каза преди няколко дни, че това е голям проблем за България. А имат ваксините. Защото явно ваксинирането не е част от културата там“, посочи Ана Паула Закариаш.

В Португалия, където ваксинирани са над 36 процента от населението, вечерен час от 11 вечерта до 5 сутринта ще бъде въведен от 9 юли в Лисабон, Порто и още 43 общини в страната. Вечерен час беше в сила в Португалия и през изминалия уикенд.

Целта е да се ограничи разпространението на Делта варианта на вируса след рязък скок в новите случаи през последните седмици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

184

Viva Portugal

преди 2 години

Да живее Португалия, най-яката страна!

183

Мангъра

преди 2 години

От кога критична мисъл е еквивалент на ниска култура?

182

Любо

преди 2 години

До До Сус *** Ама ваксинирайте се бе хора . тровете се насила щом искате...!!, Ама не ни казвайте ние какво да правим !!! Тук никой не вярва на измислените така наречени ваксини.....ясно е вече и на децата , че това е биологично оръжие !!! Като ви се мре ок....преотстъпвам ви и моята...!!!!

fallback