Снимка: БГНЕС
fallback

На 30 юни, шест месеца след окончателния Brexit, Великобритания официално приключи кампанията за регистрация на граждани на ЕС, живеещи в страната.

Тя разкри факт, който е зашеметяващ за властите: тези граждани в Обединеното кралство са около един и половина пъти, или почти два милиона повече, отколкото министерството на вътрешните работи смяташе, съобщава БГНЕС, позовавайки се BBC.

До края на май тази година (МВР все още не е публикувало данни за юни) , повече от 5,6 милиона граждани на страните от ЕС, както и на Норвегия, Исландия, Лихтенщайн и Швейцария, са подали заявления за разрешителни за пребиваване по опростена процедура . Преди това британското МВР смяташе, че в страната живеят приблизително 3,7-3,8 милиона граждани на тези страни.

Oще по темата

300 хиляди от тези 5,6 милиона заявления се повтарят, но дори и след приспадането им, се оказа, че заявленията са 1,4 пъти повече от очакваното от МВР.

Най-вече МВР пропуснало румънците: ведомството смяташе, че във Великобритания има около 400 хиляди, а до края на март, когато МВР публикува последната разбивка по държави, бяха подадени 918 хиляди молби.

Вероятно сред тези румънски граждани има много молдовци, много от които имат румънски паспорти, но не е възможно да се разбере дори приблизителният брой от тях.

Нопо отношение на поляците - най-голямата група имигранти от ЕС - МВР почти уцели: трябваше да бъде около 0,9 милиона, а заявления бяха подадени от 975 хиляди.

В допълнение към Полша и Румъния, в челната петица влизат три страни на юг от „стара Европа“: Италия (половин милион), Португалия (376 хиляди) и Испания (321 хиляди)

Във Великобритания се оказаха най-малко 245 хиляди литовци и 127 хиляди латвийци.

Според британското МВР на Острова има около 380 000 имигранти от България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Todd

преди 2 години

Авторката трябва да спре да пише глупости МВР та ФБР та и тем подобни глупости ! Полцията тази институция няма нищо общо с това но GOV има .

14

В грешка си

преди 2 години

След 5, не след 6.

13

Mary

преди 2 години

До От островаСлед 6 години

fallback