Снимка: БГНЕС

Стотици протестираха срещу домашното насилие в цяла Испания в понеделник, когато на Канарските острови се възобнови издирването на малко дете, чийто баща е заподозрян и в убийството на другата си дъщеря, съобщи БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Беше съобщено, че момичетата, на 1 и 6 години, са изчезнали на 27 април, след като са били отведени от баща им, като се предполага, че той ги е отвлякъл.

Но в четвъртък тялото на шестгодишната Оливия беше намерено на дъното на морето край Тенерифе, увито в торба, която беше завързана за котва.

След като тялото на Оливия беше открито, огромни тълпи се стекоха в цяла Испания в знак на протест срещу домашното насилие.

В понеделник се проведоха нови протести, като стотици почетоха с минута мълчание убитото момиче пред кметствата в Испания.

През уикенда съдът отмени заповед за детайли по делото. Разследващият магистрат заяви, че е "най-вероятно" Томаш Гимено да е убил и двете си дъщери вкъщи, след което е изхвърлил телата им в морето, където едва ли някога ще бъдат намерени.

В декларацията си от девет страници магистратът заяви, че когато Гимено е взел момичетата, той искал „да ги убие планирано и преднамерено“.

"Той се стреми да нанесе на бившата си партньорка най-голямата болка, която може да си представи, нечовешка болка", каза магистратът.

В деня, в който момичетата изчезнали, Гимено бил забелязан да натоварва няколко торби в лодката си, разказаха свидетели пред разследващите.

Аутопсията, извършена в петък сутринта, установи, че Оливия е умряла от "насилствена смърт", казаха от съда.

„Въпреки че досега е било открито само тялото на Оливия, най-вероятната хипотеза по отношение на Анна, за съжаление, е същата", каза магистратът.

Отвличането и предполагаемото убийство на двете момичета се случват година след като майката на момичетата Беатрис Цимерман скъсва с Гимено.

"Цяла Испания е в шок", заяви в петък премиерът Педро Санчес.

Официалните данни показват, че от 2013 г. насам 39 непълнолетни са били убити в Испания, от бащите им или от партньор или бивш партньор на майките им.

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 1 месец

Плаках, като гледах репортажа . Да виждаш обичта и безрезервната вяра в очите на собственото ти дете и да .... Не мога , никога няма да си обясня подобни постъпки.

13

Анонимен

преди 1 месец

Този е психично болен! Няма друго обяснение! Какво има дс протестирст срещу домашното насилие?!? Да протесторят срещу това, че никой не е видял колко е лид този и че не е прибран в съответното заведение овреме!

12

Анонимен

преди 1 месец

Отново се пропагандира мъжемразие.Или нямам право на мнение?