Снимка: БГНЕС,архив

Председателят на групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер е подкрепил оценката на евродепутатите от ГЕРБ/СДС за ситуацията в България, съобщава пресцентърът на ГЕРБ.

В писмо до европейски институции, изпратено тези дни, в т.ч. и до Европарламента, депутати от двете политически сили са запознали партньорите си с някои събития у нас като са посочили, че служебното правителство действа като предизборен щаб на президента Румен Радев. В текста се съобщава и за думите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков - "бивши хора".

Вебер е съобщил на българските евродепутати, че наблюдава с голяма загриженост развитието на събитията в България и е подчертал, че е нужна геополитическа предвидимост на всяка страна член на ЕС.

Той е коментирал и смените в различните служби за сигурност в България като е изразил учудване, че служебното правителство е отстранило от постовете им точно тези хора, благодарение, на които е разкрита шпионска мрежа в полза на Русия.

Разговорът между българските евродепутати и председателя на групата на ЕНП се е състоял в Брюксел.
Представителите на ГЕРБ/СДС са изразили тревогата си от методите на работа на служебното правителство както и от "комунистическата реторика и действия на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който използва език на омразата, определяйки граждани като "бивши хора" - израз, който е директна препратка към най-мрачните години на комунизма в България", се посочва в прессъобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase