Снимка: БГНЕС
fallback

Министерството на здравеопазването на Испания потвърди, че са регистрирани 20 случая на тромбози и 4 на починали пациенти след ваксиниране с "АстраЗенека". Средната им възраст е 43 години, съобщава БГНЕС.

Досега в Испания са поставени почти пет милиона дози от ваксината на "АстраЗенека", така, че случаите на тромбози (0,0004% ) и на починали пациенти (0,00008 %) са твърде малък процент от общия брой.

Oще по темата

Въпреки това по подобие на Германия и Франция, министър Каролина Дариас настоява на хората под 60-годишна възраст, на които вече е поставена първа доза от препарата да се довърши ваксинацията с втора на "Пфайзер". Ако откажат и поискат и втората доза да е от "АстраЗенека", попълват информирано съгласие.

Това решение е различно от досегашното, при което със съгласието се искаше "Пфайзер" и се следваше препоръката на Европейската агенция по лекарствата да се използва една и съща ваксина. Според Дариас обаче, европейският регулатор не е имал достатъчно научни доказателства за противното.

Решението на испанското здравно министерство се базира на изследване на Института "Карлос III".

Ако останат неупотребени дози на оксфордската ваксина, властите увериха, че те няма да бъдат изхвърлени, а ще бъдат дарени на други страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Ха!!!!!

преди 3 години

Платена от Пфайзър статийка! А Пфайзър е по-смъртоносна от Астрата според офицалните доклади.

33

Анонимен

преди 3 години

За Астрата-преди ваксинация една седмица и след това-аспирин ежедневно,снема риска от тромбози /препоръчано от лекари/ и в никакъв случй-Хепарин-увеличава риска,възможен е летален изход.При Файзер ,в никакъв случай физическо натоварване след ваксината-възможност за миокардит и инфаркт. И като цяло-какъв е тоя напън да се ваксинира всичко живо, след като инфекциятя се лекува ,особенно ако се хване от самото начло

32

лийвинг ин Америка

преди 3 години

Аз чета тука едни "конспиратори" леко се намеква, че всички боднати с тези експерименталки не ги чака нищо хубаво.Дано не е така.Ама човечеството си го заслужава, един от най големите радетели на експерименталките Бил Гейтс открито е говорил за това, че трябва да се намали популацията на Земята.Само това ще кажа.

fallback