Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Обстрелът, предприет от Хамас срещу Израел, е терористично действие, заяви говорител на Европейската комисия.

Той добави, че първата стъпка е била на Хамас, а Израел е отговорил.

Oще по темата

Осъждаме изстрелването на ракети от Газа, но въпреки правото на Израел да се защити отговорът трябва да бъде съразмерен и съобразно международното законодателство, посочи говорителят.

Според него израелските действия срещу журналистите на място са изключително обезпокоителни. Той допълни, че независимите репортажи, особено от място на конфликт, са много необходими.

Основната цел днес е спиране на насилието и възстановяване на дипломатическата работа. Най-голямата цена плащат цивилните от двете страни на конфликта, отбеляза говорителят.

По неговите думи засега налагането на санкции не е на дневен ред, а съмненията за въоръжаването на палестинците от Иран няма да се обсъжда във Виена в хода на преговорите по ядреното споразумение с Техеран.

Утре предстои външните министри от ЕС да обсъдят във видеоконференция последните събития в Ивицата Газа.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Анонимен

преди 2 години

A RAKETITE NA IZRAEL SA DEMOKRATICHNI KAK XUBAVO IZBIVAT DECA KAKVA RADOST NOSQT

76

БеГе Войн

преди 2 години

Не може да се говори за тероризъм, а за нормална спорадична вражда между две различно верски халтури, която постепенно прераства във война и вси знаят, даже и съпортърите на муслимите, че последните ще ядат много голяма гола опашка и даже вече я налапаха, но това е само началото.

75

Анонимен

преди 2 години

*** *** - ***.***

fallback