Снимка: БГНЕС
fallback

Европейската комисия одобри промени по три оперативни програми на ЕС за България, за да бъдат осигурени 75,9 милиона евро в помощ за преодоляване на последиците от пандемията, съобщи БТА.

Oще по темата

Българската програма по фонда за европейска помощ ще получи допълнително 19,9 милиона евро тази година, за да осигури всеки ден топла храна за 50 000 бедни хора.

Българската програма "Наука и образование", съфинансирана от Европейския социален фонд и Европейския фонд за регионално развитие, ще бъде допълнена с 56 милиона евро.

Средствата ще са за разгръщането на дистанционното обучение. Поне 10 на сто от учениците и учителите трябва да получат лаптопи или таблети, а 30 на сто от учителите ще получат достъп до курсове по онлайн обучение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 2 години

Частника масово осигуряват хората на минимални заплати и на никой в тази държава не му прави впечатление. Каквито и пари да има частника е алчен и нагъл, а другите тъпчат собствените си чекмеджета без да им пука за народа.

17

Анонимен

преди 2 години

Е за това реват гербаджии, те се бяха наточили как ще ги усвоят. Знаем ги колко добре се справят апартаменти, тераси, къщи за гости, ремонти и др.

16

Анонимен

преди 2 години

Италия май договориха 180 милиарда, но Марио Драги беше шеф на ЕЦБ и знае.А нашият яде торта...

fallback