Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Страните от ЕС са използвали общо 150 милиона дози ваксини срещу коронавируса от началото на ваксинацията в общността на 27 декември 2020 г. Това съобщи днес в Туитър председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, предаде ТАСС.

"Ваксинацията набира обороти в Европа. Току-що надхвърлихме отметката от 150 милиона инжекции в ЕС. Една четвърт от всички европейци вече са получили първа доза. Ще имаме достатъчно дози ваксини, за да изпълним целта през юли да бъдат ваксинирани 70 на сто от пълнолетното население на Европейския съюз", написа тя.

Населението на ЕС възлиза на около 450 милиона души. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

объркан

преди 2 години

Само да попитам - тези с по една доза броят ли ги за ваксинирани?Че астрата е с нулева ефективност без втората доза.

10

Анонимен

преди 2 години

Тука има един еан у носо и газ.о. Абе недок.латения какво Браво за какво за това че измряха милиони ли. Когато пишех веднага да се спират полетите и да се затварят границите докато от китай идваха всеки ден лоши новини за из.мрели хиляди на ден. Еврогейци.те си бъркаха в носо и си бл.ижеха га..зо. Браво за това че ваксинират с не изпитани ваксини и *** хора от тромби. За Това ли е Бравото бе недо.клатения. Ей такива като теб ще ви пратим в белене на прасетата.

9

БРАВО ЕС

преди 2 години

БРАВО НА ЕС, ГОРДИ СМЕ ЧЕ СМЕ ЧАСТ ОТ ВЕЛИКА ЕВРОПАБРАВО

fallback