Снимка: БГНЕС
Нивото на заразени и хоспитализирани в Гърция продължава да е високо. На фона на това страната отваря гимназиите, но със задължително тестване на ученици и учители, съобщи БНР.
 
Пред аптеките се извиха опашки за безплатни тестове.
 
Част от експертите от националния щаб за борба с коронавируса са против отварянето на училищата при такова високо ниво на заразени в страната.
 
Министърът на образованието Карамео заяви, че правителството поема отговорност с начало на учебния процес от понеделник - 12 април.
 
Въвеждат се изключително строги мерки за присъствието на учениците в час. По два пъти на седмица трябва да представят документ, подписан от родителите, че са направили тест в домашни условия, който е дал отрицателен резултат.
Още по темата
 
В случай на положителен тест целият клас и семейството се поставят под карантина, като всички са задължени да се тестват отново.
 
Намалява се броят на часовете в класните стаи и се увеличават учебните занимания на открито, а носенето на маски е задължително.
 
Учениците от началното училище остават на дистанционно обучение до Великден, съобщи министърът на образованието.
 
Вече два милиона гърци са ваксинирани. Премиерът Мицотакис обяве, че от септември се обмисля задължително ваксиниране на всички здравни работници.

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 1 месец

И в Гърция допуснаха същата грешка като в България - изпратиха децата на училище от 8 януари и съответно се получи същия резултат - нова вълна на заразяване, по-висока от предишната. Хубавото за Гърция е, че търсят решение, а не както в България - правителството е свалило гащи и чака какво ще се случи.

2

Анонимен

преди 1 месец

И ако не си съгласен да тестват детето - с излишно инвазивен тест- който дава доказано несигурен резултат - какво правиш?

1

Анонимен

преди 1 месец

Да, след като 1 месец нямаха право да си подадат носа на вън и излизане само със смс!