Снимка: архив, БГНЕС

В Гърция от днес се предлага по един безплатен тест на седмица за всеки. Обмислят отваряне за присъствено обучение на училищата от понеделник срещу отрицателен тест, предаде БНР.

От днес от аптеките всеки гръцки гражданин, както и чужденците със здравна осигуровка, получава безплатно тест за самостоятелна проверка за COVID-19. При положителна проба се препоръчва връзка с личния лекар.

Още по темата
С предимство за получаване на теста са възрaстните хора, учениците от гимназиите и учителите.

Очаква се от понеделник отново да отворят училищата, но децата ще посещават занятията срещу отрицателен тест, потвърден от родителите.

С успех според здравните власти в Гърция продължава ваксинирането, като само за ден вчера са имунизирани 60 000 души.

Експертът по инфекциозни болести и съветник на правителството професор Циодрас заяви, че "рискът от тромбоза при ваксината "АстраЗенека" е незначителен".

След апел от опозиционните партии за намиране на решение срещу струпването на пътници в обществения транспорт от днес нови 300 автобуса се движат в градския транспорт в Атина по информация на министерството на транспорта.

 

Коментари Напиши коментар

15

ДА

преди 1 месец

Не само в Гърция!Във Виена раздават по 5 теста на здравно осигурен!Тук ,с плащане!

14

Анонимен

преди 1 месец

А у нас - 100.00 лв. теста. Затова никой не ходи да се тества по желание. Понеже мародерите продават пар цалче за по 20 стотинки на по 5.00 лв. и тест за 10.00 лв. на по 100.00 лв. Ама нали прокуратурата са техни хора - няма кой да им търси отговорност.

13

до 9 от славянин

преди 1 месец

''Гърците са се уплашили за живата си ходят с маски на открито дори,и затова фашизма там цъфти,и връзва.''

Щом са се уплашили толкова първосилнално за живота си от вирус с минимална смъртност значи си заслужават фашизма!