Снимка: БГНЕС
fallback
Унгария вече е ваксинирала по-голяма част от населението си в сравнение с всяка друга европейска държава. Това сочат данни на европейска агенция. Страната обаче продължава да е и на челните места в света по брой на починалите с COVID-19, съобщава "Асошиейтед прес".
 
Според Европейския център за превенция и контрол на заразните болести 21,6 на сто от хората в Унгария са получили поне една доза от ваксина срещу коронавируса. Това е далеч над средното (12,3 процента) за целия ЕС. Масовото прилагане на ваксини, вкл. китайски и руски, не може да забави разпространението на вируса.
Oще по темата
 
Данни на американския университет "Джонс Хопкинс" сочат, че на двуседмична база Унгария има най-висока смъртност на болни от COVID-19 на глава от населението. 
 
От началото на пандемията до днес в страната с население под 10 милиона души са починали повече от 20 хиляди души. Това отрежда на Унгария трето място в света по смъртност на глава от населението, отбеляза АП.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 3 години

И унгарците имат пътеки.Сена ясно ли е, че сме генетични братя с хуните.

38

Анонимен

преди 3 години

Ще се оправят във Унгария с ваксините, както вече се оправиха в Израел. Ние да му мислим, че сме доникъде с ваксинирането.

37

Анонимен

преди 3 години

В Израел смъртността се вдигна включително и сред младите след тази вълшебна отрова която има набиха

fallback