Снимка: БГНЕС

Унгария не може да си позволи да разхлаби карантинните мерки срещу COVID, защото броят на заразените с вируса в страната расте, заяви днес унгарският премиер Виктор Орбан, предаде Ройтерс.

Орбан обяви, че в Унгария срещу COVID вече ще бъдат ваксинирани и бременни жени, като се използват ваксините на "Пфайзер"/"Бионтех" и "Модерна".

Унгарският лидер изтъкна, че правителството планира да ограничи от този уикенд броя на хората, намиращи се по едно и също време в магазини, като едновременно с това предвижда да удължи работното време на магазините. Решенията по тези въпроси ще бъдат оповестени утре.

Унгария регистрира днес рекордните 275 смъртни случая, свързани с COVID-19, съобщи БТА.

Унгарските болници са подложени на изключително голямо натоварване, заявиха унгарските здравни власти. Унгария се превърна в огнище на третата вълна на заразяване с коронавирус, която сериозно засегна Централна Европа.

Орбан отбеляза, че е трудно да се прогнозира кога третата вълна на коронавирусната пандемия ще достигне своя пик. Основният въпрос според него е колко бързо броят на заразените ще започне да намалява, след като пикът бъде преодолян.

Орбан каза още, че има реален шанс училищата да отворят отново на 19 април, след като учителите и останалите училищни служители бъдат ваксинирани.

Премиерът съобщи, че досега 71 процента от хората на възраст над 65 години, които са се регистрирали за ваксинация, са били ваксинирани. Общо 1,8 милиона унгарци са получили поне една доза от ваксина срещу COVID. Унгария е с население от 10 милиона души.

Коментари Напиши коментар

13

До4до1

преди 1 месец

Даже и качулка няма да има.
Слага си подписа за информирано съгласие и после да се жалва на кондуктора на товарния влак.

12

Летеца Кемиал Трейс

преди 1 месец

Орбан си р доказан ***, а вече и престъпник! Недоказан РНК терапия и то на брееменни? Явно правилно си мисля, че такива като него са едно бушони....

11

Анонимен

преди 1 месец

Аз и на новината не вярвам.
Въобще нашата пропаганда е просто изпълнение на спуснатата поръчка.