Снимка: Instagram
fallback

107-годишната баба Джузепина Мучило, която е най-възрастната жена в град Изерния, се ваксинира срещу COVID-19.

Според италианските медии тя е била имунизирана с ваксина на "Модерна" в дома си, където са отишли здравните служители, обслужващи карабинерите. Преди да я ваксинират, те са проверили общото й здравословно състояние. Джузепина е родена на 17 април 1914 г. в Изерния, която е в южната област Молизе. До баба Джузепина по време на ваксинирането били и 80-годишната й дъщеря и внучката й.

И двете били ваксинирани преди това.

Само преди няколко дни се ваксинира и 106-годишната баба Джузепина Патриарка от Сулмона, област Абруцо. Придружена от гледачката си, баба Джузи, както я наричат, отиде лично в Двореца на спорта, за да я ваксинират с "Пфайзер".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 3 години

Някой хванал и проверил здравословното и състояние и тогава я ваксинирали. В нашата страна никой не проверява здравословното състояние на възрастните, те си пият лекарства от години за кръвно, за диабет, за гуша и др., но няма проследяване, дали не се е явила анемия или друго. Когато съвсем се сдухат, може някой да пусне изследване. Хората над 80 г. са подложени на мъчение от здравната ни система. Малко са читавите доктори, много малко, всички претупват нещата.

25

Анонимен

преди 3 години

Не дай си боже тези баби "неочаквано" починат и Модерна ще я спрат.

24

Анонимен

преди 3 години

До ТишоЕй тва се питам и аз всеки път...Според мен хора над 90 години не трябва да се ваксинират.По-скоро ще им навреди,от колкото да им помогне.

fallback