Снимка: БГНЕС
fallback

Въвеждането на паспорти за ваксинация, което искат някои страни като Гърция, няма да бъде справедливо към младите хора, заяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран от Ройтерс.

Младежите са на опашката на програмите за ваксинация, посочи френският президент след вчерашната виртуална среща на високо равнище на ЕС. Според него това може де факто да забрани на младите да пътуват по време на летните отпуски.

Oще по темата

Макрон добави, че самият той е готов да приеме да му бъде поставена ваксина на АстраЗенека, ако това му бъде предложено, когато дойде неговия ред. "Предвид последните научни проучвания ефективността на ваксината на АстраЗенека беше доказана", посочи той.

По-рано тази година Макрон предизвика смайване във Великобритания, като заяви, че разработената от АстраЗенека и Оксфордския университет ваксина е "почти неефективна" при лицата над 65-годишна възраст.

Френският президент заяви също, че АстраЗенека не е изпълнила поетите ангажименти за доставки и лидерите на ЕС оказват натиск над компанията да навакса пропуснатото. Според Макрон обаче механизмът за контрол на износа на ваксини не трябва да се използва за забрана на износа им, защото това би било контрапродуктивно, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

някой

преди 3 години

Искат да слагат винетки и на хората

22

GodisSavior888

преди 3 години

До Анонимен 18Още нещо за който вярва в предсказанията на Ванга. Антихристът би трябвало да е Осмият цар, който ще подпише окончателния мир на Земята. Световен лидер, вероятно начело на Световно Управление / Правителство. Явно това ще е за заблуда на хората и след това ще се види накъде отиват нещата.

21

GodisSavior888

преди 3 години

До Анонимен 18Съгласен съм с това, защото вероятно първо ще бъдат премахнати книжните пари и монети. В момента има разплащания с карти, чипове (в Швеция). Вероятно сегашните карти ще бъдат заменени с т.нар. чипове за разплащане и просто няма да има друг начин за купуване и продаване освен този. Може би групи от християни ще опитат да правят замяна на продукти и да се отделят някак от тази система - дано времето да не е дълго и да могат да издържат, надявам се в България да сме повече.

fallback