Снимка: БГНЕС
fallback

Наблюдава се рязък спад на заразяванията с коронавирус в Англия от януари насам. Проучване на Лондонския имперски колеж показва, че заразяванията са намалели с две трети от началото на локдауна, а в Лондон с цели 80%. Нивото на заразявания обаче все още е високо, подобно на това през септември миналата година.

Въпреки че това са междинни резултати на базата на повече от 85 000 теста на произволно избрани хора, то изводът несъмнено е, че социалното дистанциране и строгите ограничения дават резултати, съобщава БНР.

Ръководителят на проекта професор Пол Елиот коментира, че намаляването на случаите на заразявания е „много окуражителна новина“. Спад на заразяванията се наблюдава във всички възрастови групи. Очаква се скоро премиерът Борис Джонсън да оповести и нови данни за ефекта на ваксините върху разпространяването на вируса преди в понеделник да изложи така наречената „пътна карта“ за „постепенно предпазливо излизане от локдауна“, по неговите думи.

В интервю за Би Би Си професор Елиот заяви тази сутрин, че никой не иска да бъде в локдаун по-дълго време от необходимото, но все още има основания за притеснения, защото въпреки добрите новини нивата на заразявания са подобни на тези от септември и броят на пациентите с Covid-19 в болниците е като през първата пълна на пандемията, така че с облекчаването на мерките трябва много да се внимава. Междувременно бе съобщено, че ново проучване показва, че се увеличава броят на желаещите да работят като медицински сестри, „вдъхновени от саможертвата на персонала на националното здравеопазване“.

Подадени са повече от 60 000 заявления за курсове и обучение за медицински сестри, което е с една трета повече от предишната година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 3 години

Едни и същи *** реват, защо нямало достаъчно ваксини, а когато има ни внушават, колко вредни или неефективни са и защо не трябва да се ваксинираме, ...освен с руската ваксина разбира се, която пък изобщо не е кандидатствала за одобрение в ЕС, защото не може да предостави надеждни доказателства за ефективност. Вижда му се края- до месец covid изчезва от ваксинирания Израел, а простоватите ни антиваксъри ще продължат да *** или да пият бира на крак,пред затворените кръчми.

35

JJIvanov

преди 3 години

НАгло престъпното внедряване на нова техника вкл по програма ДИГИТАЛИЗАЦИЯ вече уврежда тежко големи обеми в Лондон и други ..Променят се РАДИАЦИОННО МУТАГЕННИТЕ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТ има ОСТЪР ЕЛЕКТРОМАГНИТЕН СМОГ.АКТИВИРАНИ СА МИЛИАРДИ МАСОВИ УБИИЦИ ЧРЕЗ СРИВ НА ВЪТРЕШНАТА БИОСФЕРНА ОХРАНА В ЗАВОДИ ЧРЕЗ BAD DEATH MUSIC TERROR AND BLАCK AND GREY DEATH ACTIVTORS AND GENERATORS..ДА СЕ БЛОКИРАtПРОДАЖБИТЕ НА СMAРТФОНИ И КАМЕРИ С 5 G Black death and cancer terror generators ..продадени 5 милиона

34

анонимен

преди 3 години

В Израел не растат, а намаляват. И стига сте манипулирали, който иска да се ваксинира, който не , не. Кое му е доброволното? Аз ще чакам евентуално руската, като цяло тук ще се тътрим на опашката, но това е правило за нас, от векове и то.

fallback