Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Испанската полиция използва сълзотворен газ, гумени куршуми и шумови гранати срещу две демонстрации в Мадрид и Барселона, в които участваха хиляди хора, протестиращи срещу арестуването на рапър по обвинения във възхваляване на тероризма и обида към монархията.

Демонстрацията в центъра на Мадрид първоначално беше мирна, но полицията предприе силови действия, след като някои демонстранти започнаха да хвърлят стъклени бутилки и камъни. Част от протестиращите отвърнаха като подпалиха контейнери, за да направят барикади по тесните улици на столицата.

Подобни сцени имаше в Барселона, където органите на реда използваха гумени куршуми срещу протестиращите. Ранен беше репортер на "Ройтерс".

Рапърът Асел беше задържан във вторник от полицията в град Лейда. Организаторите на протестите в подкрепа на рапъра използваха социалните медии, за да призоват за още демонстрации в Испания, припомня Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 3 години

Колкото по-бжързо се отървем от *** съюз и агресорите от НАТО, ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ.Другото е лъжа и измама.

41

Обективен

преди 3 години

Хайде тикво,изкажи се обективно. Много беше активен за ареста на Навални . Смъква си гащите и се обръща на запад,за да видят краварите колко е послушен.

40

Анонимен

преди 3 години

Испания да пусне рапъра незабавно или санкции до дупка!Мъча се да направя паралел с Русия, ама не! Срещу Русия 1001 последна европейска санкция!

fallback