Снимка: Единен информационен портал

Общ преглед
Министерството на здравеопазването публикува на интернет страницата си колко ваксини срещу COVID-19 може да очакваме. Става въпрос за тези, получили разрешение за употреба в ЕС, тоест на фирмите "BioNTech" и "Moderna".

Разрешение за употреба под условие в ЕС през 2021 г. очакват ваксините срещу COVID-19 на "Oxford", "Janssen", "Curevac", "Sanofi" и "Novavax".

Още по темата

В зависимост от резултатите на клиничните изпитвания ще се установи дали от ваксината срещу COVID-19 на "Janssen" ще се поставят една или две дози.

Посочените количества са индикативни и е възможно да настъпят промени в зависимост от производствения капацитет на всяка компания. А какви точно са количествата може да се видят на снимките.

В същото време и Европейската комисия публикува договора на ЕС с AstraZeneca относно доставките на разработената от компанията ваксина срещу COVID-19.

Това става само часове преди Европейската агенция по лекарства да обяви решението си за одобряване за спешна употреба на ваксината на AstraZeneca .

Договорът от 40 страници, който може да бъде намерен на официалния уебсайт на Комисията, се появява на фона на забавянето на доставката на ваксини, което доведе до повишено напрежение между доставчиците и Европейския съюз.

В понеделник е насрочена и среща, организирана от германското правителство, имаше за цел да се решат последните проблеми с доставките на COVIDваксини за ЕС, предава Нова тв.

Междувременно AstraZeneca отрече, че не е изпълнила ангажиментите си, заявявайки, че производствените проблеми в нейните европейски заводи са причината за обявените от компанията неочаквани закъснения на доставките за ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар