Снимка: БГНЕС
fallback

Европейски държави продължават да затягат мерките, за да ограничат разпространението на COVID-19.

Във Франция Националната академия по медицина препоръча да не се разговаря и да не се водят телефонни разговори на обществени места, съобщава БНТ.

Физическата дистанция, която французите вече трябва да спазват, е 2 метра. Забранено е използването на платнени маски.

Независимо от строгите мерки и вечерния час Франция продължава да е с висока смъртност. Според статистиката тя е на седмо място в световен мащаб. Френските власти обсъждат налагането на нова - трета по ред карантина.

Френските власти отправят настоятелна препоръка към всички граждани, които пристигат във Франция от европейските държави, да се изолират за период от 7 дни след пристигането им, в края на който да им бъде направен втори вирусологичен тест (RT-PCR COVID), съобщиха от МВнР.

Припомняме, че Франция въведе изискване за отрицателен PCR-тест за всички граждани от европейското пространство, включително и България, считано 24 януари.

Властите във Франция се готвят да обявят трети по ред локдаун и нови ограничителни мерки с цел да се спре бързото разпространение на коронавируса. Решението се очаква в най-скоро време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

уморихсеотЦирка

преди 3 години

Цирка продължава

41

Зоро

преди 3 години

Франсетата се правиха на много отговорни за менталното бъдеще на поколението и не спряха УЧИЛИЩАТА. Същото се случи и в Англия и Германия. Затова сега се докараха до тотален локдаун. Тук някой се усети (аз предупредих МНОГОКРАТНО още на 15 септември какво ще стане и то стана - стигна се до 200 трупа на ден - колкото 2 Баташки кланета), но все пак ги спряха. Сега с новите игрички 1-4 клас и връщане на 7, 8 и 12 и ние ще върнем на старото положение.

40

Веско

преди 3 години

Добре де! Вчера гледах статистиките. Шведите, дето ги оплакваха всички имат 30% по-малко смъртни случай от тези дето утре и противогази ще раздадат. Кога ще им стргне на чиновниците до главния мозък, че вируса ще мине през всички.

fallback