Снимка: Pixabay
Макар че сделката за Brexit все още не е официално обявена, правителството на Борис Джонсън вече започна да говори за нея като за победа над Европейския съюз, пише Bloomberg TV Bulgaria. Преговарящите на двете страни обаче все още продължават да преговарят за риболовните права. След като служителите работиха през нощта, пресконференцията с премиера Борис Джонсън, насрочена за четвъртък сутринта, беше забавена. Длъжностни лица заявиха, че не е ясно колко време ще е необходимо за преговорите, за да стигнат до заключение.
 
The Daily Express написа, че в обръщението си към нацията за Бъдни вечер Борис Джонсън ще обяви, че вече има сключена сделка с Европейския съюз.
 
Вътрешен британски анализ, потвърден от официален представител на Великобритания, говори за 28 "победи" за Великобритания, 11 за ЕС и 26 области, в които двете страни са направили компромис.
 
Джонсън приема сделката като едновременно политическа победа и проблем. Въпреки че спечели голямо мнозинство на изборите миналата година под лозунга "Да довършим Brexit", той все още се нуждае от подкрепата на Парламента, който да одобри всякакво споразумение. Много тори, настроени в полза на Brexit,  са чакали години Великобритания да се освободи от оковите на ЕС и приемат всеки компромис, който може да ограничи свободата на действие на Обединеното кралство в бъдеще с болка.
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase