Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Европейският съюз се е договорил да плаща 15,50 евро (18,90 долара) за една доза от ваксината срещу коронавирус, разработена от Pfizer и BioNTech. Това сочи вътрешен документ, до който Ройтерс е получил достъп.

Цената, която е поверителна и е била договорена за общо 300 милиона дози, е малко по-ниска от тази, която САЩ плащат - 19,50 долара за доза от първата партида от 100 милиона дози на същата ваксина.

Oще по темата

Документът на ЕС е с дата 18 ноември и е бил разпространен сред европейските служби, след като Брюксел обяви сделката с двете компании на 11 ноември.

Очаква се днес Европейската агенция по лекарствата да реши дали да одобри ваксината на Pfizer, след като няколко страни вече дадоха зелена светлина на препарата, включително Белгия и САЩ, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Тато из Правец

преди 3 години

Без пари да ми я дават не я ИСКАМ !!

12

Анонимен

преди 3 години

путин нали разправяше, как държавата щяла да субсидира ваксината и цената й щяла да бъде "ниска".За Пфайзер, Модерна и т.н. разбрахме, че цените варират от 2 до 16 евро.А сПътник-а колко излиза, Путин вече обяви ли?Знаем, че не може да се прилага при най-застрашените, дай да видим как е като цена.

11

Чебурашка

преди 3 години

До Апропо...... новите ни господари са американци и на тях се кланяме, новото деление е на... Русофилите винаги трябва да имате господари. Така сте възпитани още от деца.

fallback