Снимка: БГНЕС
fallback

След като разпространението бележи спад през последните дни във Франция, правителството обяви следващите стъпки към постепенно намаляване на въведените ограничения. От 28 ноември всички магазини и щандове, затворени досега, ще могат да отворят, предава Bulgaria ON AIR.

Изисква се обаче да бъде осигурено разстояние от 8 метра между клиентите. Врати отварят и автошколите, и агенциите за недвижими имоти. Периметърът за разходките на французите се разширява на до 20 км в рамките на три часа.

При излизане обаче остават в сила декларациите и вечерният час. Очаква се да бъдат въведени рамки а семейните събирания по празничните дни. Ресторантите и кафенетата остават затворени, както кината, театрите концертните зали.

Ако едва догодина - от 20 януари, може да се очаква отпадане на останалите санитарни мерки. Ако разпространението на заразата продължава да спада, премиерът обеща отмяна на карантината преди Коледа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

анонимен

преди 3 години

До ГосТВ Китай и Япония се работи изключително много, затова са много добре материално, икономически. Не се пирува в тия две държави, затова се справят със зарази.

9

анонимен

преди 3 години

Французите винаги са намирали баланс между свобода и дисциплина. САЩ и Италия са пълни с лигльовци, без да обобщавам, а италианците като цяло са готин народ, кефя им се, американците познават истинския вкус на демокрацията, въпреки тоя, който им беше президент последните четири години, ама и двата народа все мислят, че някой им посяга на свободите, без да е така. Докато французите и немците са рационални и дисциплинирани.

8

ГосТ

преди 3 години

Европейски съюз е абсолютна карикатура. Така и не разбраха, че трябва да се откажат от *** си ценности и в никакъв случай не са по умни от развитие азиатски страни. Дори напротив. Без затваряне на държавите и райони в самите тях и масово тестване и затваряне на всякакви развлечения за простолюдието, нищо няма да стане.

fallback