Снимка: Pixabay
fallback
"След три седмици ще се надхвърлят капацитетите, които могат да бъдат обслужени, ако интензитетът с новите случаи на коронавируса в Германия се запази. Нарастването на броя на заразноболните застрашава обслужването на всички пациенти". Това каза пред БНР д-р Стоян Монев, 36-годишен лекар в интензивно отделение с COVID сектор в общинска болница в Германия. 
 
Той допълни, че в страната се работи в утежнена ситуация и при над 100% капацитет.
 
"85% от хората в Германия са дисциплинирани и спазват мерките, но има и протестиращи срещу мерките. Епидемиологичната защита е приоритет на провинциите".
Oще по темата
 
Д-р Монев коментира и ситуацията в България: 
 
"Притеснен съм, защото българската здравна система не може да поеме такъв голям брой пациенти. Има нужда от лекари, от сестри. Дори и да има легла, няма кой да се грижи за пациентите. Много хора ме търсят за съвет, защото са им отказали хоспитализация, лечение. За малка държава като България 130 смъртни случаи на ден от предотвратимо заболяване не са малко". 
 
Д-р Монев е на мнение, че в големите градове в България може да има т.нар. "чисти болници", докато в по-малките нямат ресурс за такава възможност. 
 
Той посочи още, че при 75% ограничаване на контактите между хората, епидемията ще бъде преодоляна. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

МУУУУУУУ!

преди 3 години

Тъй, ама я питай спецовете в днес-а да чуеш как мучат, че Няма вирООООООЗ!, МУУУУУУУУУ!

29

Анонимен

преди 3 години

До бай грую Бас ловя че не спазваш дистанция. Миеш ли си ръцете освен това. Слагай си маската и спазвай дистанция , въпреки това да не взема да те проверя.

28

Анонимен

преди 3 години

До Сата НАТО Те може би затова искат ковито в отделна болница да го отделят, да не се вижда колко човека са, понеже сега като са в обща болница и хората виждат и разбират колко човека долу горе са по отделенията. Аз още вчера като го чух това за отделяне в самостоятелна болница и се усъмних, а то защо било да не може да се види колко са хората и колко докторите и сестрите и какво изобщо правят те горките, не им вярвам.....

fallback