Снимка: БГНЕС
fallback

Затварянето на училищата и преминаването към дистанционно обучение би било последната крачка за Испания. Това заяви Анхел Сантамария Барнола, съветник по образователните въпроси за страните от Източна Европа към посолството на Кралство Испания, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

"Приоритетът на страната в момента е образователната система да задържи колкото е възможно повече учениците в час", заяви гостът пред Bloomberg TV Bulgaria.

„Да се изпратят учениците по домовете би било последната крачка“, допълни той.

"В момента всеки регион в Испания има автономия сам да вземе решение за това дали да се премине към дистанционно обучение в зависимост от развитието на пандемията в него", обясни Барнола.

По думите му много е трудно да има решение на национално ниво, ще се решава на ниво автономна общност.

Преминаването към дигиталното обучение е било много трудно предизвикателство за страната, каза още Барнола.

"Основното предизвикателство е дигиталното обучение да достигне до всички деца и затова националното правителство и регионалните такива изградиха планове за подкрепа“.

"Сред основните мерки, предприети от правителствата, са алтернативни форми на обучение или отваряне на класните стаи в определен момент за тези, които имат нужда, разширяване на интернет мрежите и подкрепа за семействата", обясни гостът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

До 15То вече започна да звучи като - да изтреоем децата, те са виновни за всичко, за да спасим другите.

12

Анонимен

преди 3 години

Децата не са ви виновни за нищо. Напоследък ги изкарвате биологични бомби, развъдници на зараза и какво ли още не. Стойте си удома с тях тогава, къде сте хукнали да ходите на работа и им мъкнете вируси . Но не ви стиска, нали! По-лесно е да затворим тези дето нямат право на мнение.

11

До 4

преди 3 години

"Една съученичка в паралелката на сина ми който е в 7-ми клас, най-важния пише във Вайбър, че каквато е мързелана, съвсем ще се отпусне, ще получи нисък бал и няма да я приемат никъде, а ще продължи да учи в cкaпaнo тo и училище!!!"Не училището е скапано, а тази, дето сама си признава каква е. Какво се очаква в този случай - учителите да са присъствено, за да може такива като нея да се "мотивират" за учене? Не виждам как ще се получи. А че няма да я приемат никъде е чудесно! Това заслужава!

fallback