Снимка: БГНЕС
fallback
Над 300 000 души са починали след заразяване с коронавирус в Европа до момента, което нарежда континента веднага след Латинска Америка и Карибите.
 
Смъртните случаи са 300 688 от общо 12 136 981 инфекции, докато в Латинска Америка са 408 841 от 11 490 126 инфекции.
 
Над 22 000 смъртни случая са регистиррани през последната седмица. Най-засегнатите европейски страни са Обединеното кралство, следвано от Италия, Франция, Испания и Русия.
 
Франция отбеляза вчера печален рекорд от 60 486 нови заразени за денонощие. Смъртните случаи в страната за изминалите 24 часа са 828, съобщи Ройтерс.
 
В Латвия от понеделник влиза в сила извэънредно положение, което ще продължи до 29 ноември заради разпространението на коронавируса. Решението е взето на съвместно заседание на правителството и Съвета за кризисно управление. Карантина влезе в сила от полунощ и в съседна Литва. Задължително е носенето на маски на обществени места, културните институции се затварят, кафенета и ресторанти могат да работят само за доставка на храна навън.
 
В Полша също обяви частична карантина със затваряне на магазини и на културния сектор.
 
В Словакия започва втория етап от масовото тестване на населението за коронавирус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 3 години

Браво бе, Франция, браво бе, Италия, браво бе, Испания - все диктатури на медицинския некадърен фашизъм.

24

Анонимен

преди 3 години

Ефектът от мерките се вижда след време. При новозаразените след близо месец, а за брой починали след два месеца. В Европа, особено в Западна Европа, много закъсняха с мерките

23

Анонимен

преди 3 години

"Защото не си особено умен... Инкубационния период на вируса е около 2 седмици.Няма как за 5 дни да се ограничава зараза започнала отпреди 20 дни.Така, че си написал САМО ГЛУПОСТИ."--- --- --- Е, аз няма да квалифицирам ти глупости ли си написал или не, само ще кажа, че сериозни мерки започнаха да въвеждат: в Италия - към 19.10, Испания - към 1.10, Великобритания - към 11.10, Франция - към 14.10. И т.н. Какви 5 дни, какви 5 лева...

fallback