Снимка: БГНЕС
fallback
През последните 24 часа Италия е регистрирала 37 809 заразени с коронавирус. Това е нов рекорд в рамките на денонощие от началото на епидемията в страната, сочат данни на италианското здравно министерство.

 

От ведомството също така съобщават за 446 починали от COVID-19 през изминалото денонощие, а това е повече от 445-те души, починали вчера.
 
Починалите в Италия от началото на епидемията общо вече са 40 638 души, докато общият брой на заразените достигна 862 681 души.
Oще по темата
 
Италия се нарежда на 12 място в света по брой на заразените, а по брой на починалите е на 6 място след САЩ, Бразилия, Индия, Мексико и Великобритания.
 
Северната област Ломбардия, в която се намира италианската финансова столица Милано, остава най-тежко засегнатата италианска област. Там съобщиха за 9934 новозаразени.
 
Съседната област Пиемонт е втората най-силно засегната, като отчете 4878 новозаразени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Туй

преди 3 години

Това не много, при условие че те са 10 пъти повече от нас и правят по 2000 теста на 100 00,а при нас по 900 на 100 000. Т. Е при нас са повече или еднакво заразените. Така че хич не ме стреснахте с тази новина. Опитайте с това че налагане Вето на Македония и че освен БСП и един дядо и коза и мече са за Вето. Иначе след като всички са за Вето, на Герб няма да им е изгодно и ще махнат ветото.А ВМРО ще изпрати Каракачанов да гладува за да отслабен.

21

Мутафчийски

преди 3 години

Ще се мре, яко ще се мре!

20

Анонимен

преди 3 години

Едно към пет е най-малко, тези страни отдавна минаха милион болни. Гаден е вирусът ,но се минава от 98% от хората като по-сериозен грип. При нас от 7 , които се разболяхме, само един направи тест. После беше ясно. От 9 до 67 години, най-зле беше 40 годишен.

fallback