Снимка: БГНЕС
fallback

Премиерът на Италия Джузепе Конте обяви серия от нови мерки на фона на растящия брой на нови случаи на коронавируса, предаде Франс прес.

Рестрикциите засягат основно заведенията и предвиждат увеличаване на дела на работещите дистанционно.

Ресторантите ще трябва да затварят най-късно в полунощ и да настаняват най-много шестима души на маса, а баровете ще работят до 18.00 ч., ако не предлагат на клиентите си обслужване на маса.

Oще по темата

75 процента от служителите в държавните институции ще трябва да работят дистанционно. Това се препоръчва и на компаниите от частния сектор, предаде БНР. Рестрикциите не включват полицейски час, какъвто беше въведен в редица френски градове, но въпреки това италианските кметове ще могат да налагат ограничения за достъп до публични места след 21 ч.

"Трябва да предприемем действия, за да избегнем нова обща карантина, която ще постави в голяма опасност икономиката", заяви премиерът Конте.

В Италия вчера бяха регистрирани над 11 хиляди нови случая за едно денонощие.

Швейцария въвежда от днес задължително носене на маски в затворени публични пространства и забрана за събиране на повече от 15 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 години

И тия ги апе кучето - като влезеш в рестрант в Италия, който ще затвори в полунощ , на маса с 6 човека , а капацитетът на ресторанта е общо 80-100 и се пука по шевовете, общи тоалетни, едни и същи сервитьори и вътре хахо - хихи, като ги знаем италианците, вирусът какво ще направи, ще избяга от страх ли?

9

офф

преди 3 години

Обърка се светът! Вече имаме пациентска грешка, като причина за смърт! Лекарските грешки са недоказуеми!

8

ръба на историята

преди 3 години

Нахлузихме Намордниците и весело затананика "Втората Вълна" ще изчакаме и трета и четвърта...Всичко в Европа започна от Италия през март и сега отново имаме пример за подражание!

fallback