Снимка: БГНЕС
Епидемиологичната обстановка в Гърция непрекъснато се променя. Област Атика отново е отчела най-много заразени, въпреки строгите мерки, които бяха наложени от властите, предаде БНР.
 
Новите случаи на COVID-19 за последното денонощие е 408, а шест души са починали. Носенето на маски вече е задължително и навън, където се събират хора, като спирки, гари, паркове, площади.
 
"Спазвайте наложените мерки", призова зам.- министърът по защита на гражданите Никос Хардалиас по време на брифинг за медиите.
 
Отново област Атика е с най-много регистрирани случи на заразени с COVID-19. Пациентите, които са в тежко състояние в болниците и смъртните случаи, също се увеличават.
 
В зависимост от епидемологичната обстановка в различните райони е позволено да се събират до 100 човека - при малко заразени и до 9 души при силна активност на вируса.
 
В областите Янина, Козани и Пела е тревожна ситуацията, съобщават от кризисния щаб. От днес всички жители в тези райони могат доброволно да се тестват за вируса.
 
Епидемолози предлагат да се извършва масово тестване на ученици, учители и медицински работници.
 
Премиерът Мицотакис подчерта, че разпространението на заразата се движи в сравнително ниски нива за разлика от други европейски райони. Той гарантира, че няма да се затварят границите на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase