Снимка: БГНЕС
fallback

Британското министерство на вътрешните работи търси начини как да спре нелегалната миграция. обмисля се дори използването на мрежи, за да се предотврати прекосяването на Ламанша от мигранти с малки лодки, предаде БНР.

В интервю за "Дейли телеграф" ДанO’Махони, който е ръководещ усилията на министерството в борбата срещу нелегалната имиграция, казва, че могат да бъдат използвани мрежи за блокиране на витлата на лодките. Това ще позволи на бреговата охрана да поеме имигрантите на своите катери.
 
O’Махони допълва още, че това ще е един от методите, които могат да бъдат използвани през следващите месеци. Той обяснява, че няма право да навлиза в подробности, тъй като все още нито един от тях не е изполван до момента. Целта е да се използва тактика, която ще доведе до решаване на проблема, като имигрантите бъдат хващани и връщани във Франция по най-безопасен начин.
 
На конгреса на управляващата Консевративна партия министърът на вътрешните работи Прити Пател е определил системата за даване на убежища на имигранти като "напълно нефункционираща". Пател обеща да бъдат приети нови закони, които да спрат всички търсещи достъп до Великобритания по нелегален начин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Велика Франция

преди 3 години

Франция винаги е била по-велика затова Англия сега е с двойно по-малка територия. Освен това без Франция Англия нямаше да съществува. Англия е първата френска колония, завладяна през 1066г. и контролирана от френската аристокрация в следващите няколко века. Франция > Англия.

17

Леле до 16

преди 3 години

Измислям си?!...де, да бяха измислици!!!...милите дечица, невинни жертви на английската политическа коректност :/ и така и не разбрах, според теб поради каква причина Франция е длъжна да пази границите на UK?

16

Анонимен

преди 3 години

До Леле до 13Тъпo. Това ли успя да измислиш? А отговора е съвсем лесен: Англия > Франция.

fallback