Снимка: БГНЕС
fallback

В Швейцария се провежда референдум, с който хората решават дали да се откажат от споразумението си с Европейския съюз за свободно движение на граждани.

Привържениците на инициативата твърдят, че това ще позволи по-добър контрол по границите и страната ще може да си подбира мигрантите, предава БНТ.

Критиците на идеята смятат, че това представлява огромен икономически риск за Швейцария, която разчита на чужди работници. Освен това ще лиши редица швейцарци от възможността свободно да пътуват и да работят в Евросъюза.

Според министъра на правосъдието - ако споразумението бъде отхвърлено, ще се създаде ситуация "по-лоша" и от Brexit. Освен по спогодбата за свободно движение, швейцарците гласуват и по още няколко казуса - закупуването на нови самолети, ловът на вълци, данъчни облекчения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 3 години

До Христо ХристовЧервен каскет който подкрепя Лукашенко и Путин обсъжда европейски ценности и референдуми. Умирам от смях.

32

Анонимен

преди 3 години

Днес и за майчинство за бащите се гласува!!!Т.е да получават и татковците по две седмици платене отпуска....Директна демокрация!!!!А при нас , тук в България вече почти три месеца протести и никои не иска да чуе гласа на народа!!!!!Балканска /Българска деградация !!!

31

Христо Христов

преди 3 години

До 1/24Какви са условията запокупка на ф16, които поставиха гражданите за европейскоразвитие, предвождани от тиквата?! Защото условията на швейцарците са 60% от сумата да иде за поръчки към швейцарски фирми.Вдяваш ли разликата?!

fallback