Снимка: БГНЕС
fallback

Стратегията на Швеция за неналагане на пълна карантива и въвеждане на леки мерки за борба с пандемията на коронавирус в дългосрочен план трябва да бъде модел за други държави. Такова е мнениего на д-р Дейвид Набаро от Организацията, изразено в интревю за местно радио, предаде БГНЕС, позовавайки се на ТАСС.

Специалният пратеник допълни, че властите в страната разчитат на добросъвестността на населението, като не въвеждат строги ограничителни мерки. Според него подобна стратегия трябва да се следва и от други държави в бъдеще.

Oще по темата

Шведските власти не наложиха строги карантинни мерки, призовавайки хората да поддържат социална дистанция и по възможност да работят отдалечено. Училищата, детските градини и ресторантите останаха отворени, но всички публични събития бяха отменени.

Шведската икономика, подобно на икономиките на други страни, е усетила негативните последици от пандемията – равнището на безработица през лятото на тази година е достигнало почти 9%, а прогнозите са за спад на БВП с около 7%. Броят на откритите случаи на коронавирусна инфекция в Швеция надхвърли 87 хиляди, загинаха повече от 5,8 хиляди души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 3 години

Швеция се справя най добре- ЖИТЕЛИ НА ШВЕЦИЯ- 10 333, ЗАГИНАЛИ ОТ КОВИД19-ПОВЕЧЕ ОТ 5.8 ХИЛЯДИ, 87 000 СА РЕГИСТРИРАНИТЕ, БЪЛГАРИЯ- НАСЕЛЕНИЕ-6 951...ЗАГИНАЛИ ОТ КОВИД ИНФЕКЦИЯТА- 665 ДУШИ,16900 СА РЕГИСТРИРАНИТЕ, КОЙ ПО ДОБРЕ СТОИ БЪЛГАРИЯ ИЛИ ШВЕЦИЯ. НЕ МОГА ДА СХВАНА ЛОГИКАТА...

53

Анонимен

преди 3 години

"но всички публични събития бяха отменени." ????Отменени, отменени...колко да са отменени? Просто да не са повече от 500 човека накуп е закона сега. И това го правят само да угодят за да не ги плюят толкова брюкселци и глобалистите. Ама никой и не брой колко са събралите се хора. И абсолютно никой не носи памперси за уста там.

52

r3v0lv3r

преди 3 години

Единствено китайците са за пример, защото успяха да се погрижат за всички, включително бедните, уязвимите и старите хора. Шведите се самоизолираха и оставиха имигрантите и старците да пострадат, защото те просто нямаха избор.

fallback