Снимка: БГНЕС
fallback

Гръцките власти са предприели спасителна операция в източната част на Егейско море след подаден сигнал за бедствие, съобщи БНР. Сигналът е получен късно снощи от плавателен съд, превозващ неуточнен брой мигранти.

Лодката е пътувала от турския бряг по посока на остров Родос.
 
До момента са спасени 96 мигранти, съобщават от граничната морска охрана в Егейско море. Все още се издирват две деца.
 
Неуточнен е броят на пътуващите, които са били в лодката, пристигаща от турския бряг, която претърпя инцидент в морето.
 
В операцията участват катери на морска охрана и хеликоптери. Пет търговски кораба, намиращи се в близост до островите Халкис и Родос, също са отговорили на призива за помощ.
 
Медиите съобщават, че турски военни хеликоптери умишлено са затруднили спасителната операция. Очаква се по-късно да бъде направено изявление от гръцкото правителството по случая.
 
Във връзка с политическото напрежението между Атина и Анкара властите в Гърция продължават изграждането на граничната ограда в област Еврос.
 
Засега река Марица е единственото незащитено място и в тази посока се работи, заяви министърът по защита на гражданите Михалис Хрисохоидис. По продължение на сухопътната граница се разположени военни части и полиция с активното участие на силите на европейската агенция "Фронтекс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

ined

преди 4 години

Вместо бреговата охрана да пази границата от нелегални тръгнали да ми ги спасяват

6

Анонимен

преди 4 години

До вчера дупчеха лодките днес щели да спасяват мръсни църни гърци

5

ано

преди 4 години

Всеки застраховател ще ви го каже, ако умишлено си си самопричин щета, обезщетение и помощ не се дължат.Ако умишлено навлизаш в чужда територия с цел да се хвърлиш в морето за да те вадят и обгрижват, нищо не ти се дължи, "спасение" също

fallback