fallback

Европейската комисия обяви в четвъртък, че успешно е приключила разяснителните разговори с германката биофармацевтична компания CureVac за закупуване на 225 милиона дози от разработваната от фирмата ваксина срещу коронавирус.

Oще по темата

"Всеки кръг от преговори, които приключваме с фармацевтичната индустрия, ни доближава до победата на този вирус. Скоро ще имаме споразумение с CureVac, иновативната европейска фирма, получила по-рано финансиране от ЕС и Европейската инвестиционна банка за производство на коронавирусна ваксина в Европа", заяви в четвъртък председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирана от БНР.

По-рано този месец Европейският съюз се споразумя да закупи 300 милиона дози на ваксина срещу Covid-19 от компанията AstraZeneca, 200 милиона дози от разработваната от Johnson & Johnson ваксина, както и 300 милиона дози ваксина на компанията Sanofi.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

House M.D.

преди 3 години

До 24, Странно, защото родителите на такива деца ги наблюдават постоянно.До 26, Полиомиелитът /детският паралич/ е вирусно заболяване, което най-често се появява след поставяне на ваксина срещу полиомиелит. Аутизмът е неврологично заболяване. Може да бъде и вроден дефект, но най-често е резултат от живака във ваксините.

25

Анонимен

преди 3 години

До House M.D.Не съм лекар, но общата ми култура ми напомня мило, че детският паралич е вирусно заболяване, а аутизмът е вроден генетичен дефект в хромозомите, които няма как да бъдат предизвикани от поставянето на каквато и да е ваксина. Поне малко четете преди да пишете тотални глупости наляво надясно.

24

НЕКОЙ

преди 3 години

Ще си бия само и единствено руска ваксина.

fallback