Снимка: БГНЕС
fallback

ЕС заяви, че състоялите се в неделя в Беларус президентски избори не са били "нито свободни, нито честни" и заплаши да наложи санкции за отговорните за последвалото насилие, се казва в декларация на шефа на дипломацията на ЕС Жозеп Борел, одобрена от 27-те страни членки, предаде Франс прес.

Oще по темата
В декларацията се критикува "несъразмерното и недопустимо насилие от страна на държавните власти" и се настоява за край на репресиите и за "незабавното и безусловно освобождаване на всички задържани".

"Ще направим задълбочен преглед на отношенията на ЕС с Беларус. Възможно е да се вземат мерки срещу отговорните за констатираното насилие, неоправданите арести и фалшифицирането на изборните резултати", се казва още в декларацията.

Говорител на Борел съобщи, че Беларус ще е тема на обсъждания на неформалната среща на външните министри на ЕС на 27 и 28 август в Берлин. Те ще подготвят решения за срещата на държавните и правителствени ръководители, планирана за 24 и 25 септември в Брюксел, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Дрън

преди 3 години

ЕС отсече: Съветския съюз беше по добър,

53

Въпрос

преди 3 години

А колко от жълтите жилетки в Париж си загубиха зрението от гумените куршуми, сълзотворните газове и насилието в Париж, пък санкции за Макрон не чухме да се готвят. ЕС -лицемери с двойни стандарти, мафия на високо ниво.

52

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 11А във Венецуела като имат машинно гласуване защо пак не признаха резултата, та чак посочиха и нов президент на мястото на Мадуро. Избран отвън, от тях. Нахалство! Западняците искат да диктуват навсякъде по света както им е удобно и да си слагат техни марионетки, че да изсмукват ресурсите на съответната страна. Който не се съгласи, автоматично се обявява за диктатор. Ама не им се получава вече.

fallback