Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Баварският премиер Маркус Зьодер разкритикува решението на Съединените щати да изтеглят част от войските си от Германия, предаде Ройтерс.

Става дума за решението на Вашингтон да изтегли около 12 000 войници от Германия.

Oще по темата

Германия продължава да се надява, че следващото американско правителство ще се откаже от това решение, изтъкна Зьодер.

"Много съжаляваме за решението на американското правителство. За съжаление това обременява отношенията между Германия и Съединените щати", каза баварският премиер.

Изтеглянето на американските войници не е необходимо от военна гледна точка и ще отслаби НАТО и самите Съединени щати, каза още регионалният лидер.

"Чакаме да видим дали това решение ще просъществува във времето", каза Зьодер, имайки предвид американските президентски избори през ноември, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Ех

преди 3 години

Ех, барманите и сервитьорите в Холандия, Белгия и Дания много работят, та ХХ не може да се дореди цял ден днес. Явно е силен ден, не са очаквали толкова клиенти по външните масички.

58

Анонимен

преди 3 години

До Христо Христов"Всичко може да се намери в интернет, всичко"Хохохохо. Аз знам, че от Интеренет си събираш инфото. Лошото е, че си неграмотен и не разбираш какво четеш. Както Германския Основен Закон, Както програма Европа 2030 и т.н. Барманите и сервитьорчетата с това сте известни: че се занимавате с неща, от които нищо не разбирате.

57

Анонимен

преди 3 години

До Христо Христов"относно Леопардите"Мхм, с полоявин уста. Гледам, засилили са се да купуват руски тенекета. Нищо де, явно ти разбираш повече от всички военни експерти, които твърдят обратното: нормално, барманите в Холандия, Белгия и Дания най-много разбират от въоръжение и политика.

fallback