Снимка: БГНЕС
Масовите проверки на властите по плажовете в туристическите райони на Гърция са установили много случаи на неспазване на предписанията за безопасна дистанция. Гръцкото правителството удължи наложените ограничения до края на месец юли, предаде БНР.
 
Задължителното разстояние между чадърите трябва да е 4 метра с не повече от 2 шезлонга. Забранено е стоенето на туристите на барчетата на плажа. Поръчките се приемат само от сервитьор.
 
Специалистите аргументираха пред премиера предложението да се въведат ограничителни мерки за броя на клиентите на нощните заведения на брега на морето, защото там не се спазва дистанция.
Още по темата
 
На всеки курс на ферибот също пътува екип за контрол по изпълнение на мерките.
 
Тестовете на влизащи туристи през летищата и пристанищата само за едно денонощие драстично се увеличиха. Германски туристи от чартърен полет до Крит бяха глобени с 500 евро за влизане на гръцко летище без декларация и баркод.
 
Отново по един път на седмица ще се излъчва по телевизионните медии брифинг от щаба за контрол на разпространението на коронавируса с отчет за епидемиологичната обстановка.
 
Правителството в Атина е категорично, че "няма да затварят границата, а е възможно само локална карантина на места, ако се наложи".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase