Снимка: БГНЕС
fallback

Европейската инвестиционна банка и компанията "CureVac" подписаха споразумение за заем от 75 млн. евро за разработването на ваксина срещу инфекциозни заболявания, в това число и срещу коронавируса.

Oще по темата

Заемът ще помогне на дружеството да разшири производствените си възможности, както и да завърши четвъртия си обект в Тюбинген.

Парите ще бъдат предоставени на три транша от 25 млн. евро, като всеки от тях ще се предоставя след изпълнението на предварително поставени цели.

Еврокомисарят за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел подчерта, че с тази подкрепа Комисията увеличава усилията за намиране на безопасни и ефективни решения за всички в Европа и в целия свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Христо Христов

преди 3 години

Няма лошо, ако ес може да докаже,че в ес няма достатъчно производствени мощности.Иначе вони по-силно и от боковата шуробаджинащина.

8

Анонимен

преди 3 години

Тия са много назад , нашите казаха, че нашата ваксина ще е готова до месец!?!?

7

Анонимен

преди 3 години

Колко високопарно и кухо звучи "Еврокомисарят за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел подчерта, че с тази подкрепа Комисията увеличава усилията за намиране на безопасни и ефективни решения за всички в Европа и в целия свят."Какво закъсняло увеличаване на усилията? Какъв цял свят? Русия вече разработи няколко ваксини и след броени дни приключва с клиничните им изследвания и изпитания. След месец-два ще бъдат готови да започнат масово производство.

fallback