Снимка: Pixabay
fallback
Двама българи са задържани след предполагаем опит за отвличане на 14-годишно момче в Пиргос, Западна Гърция. Престъплението е извършено на 25 юни, съобщиха гръцки медии, цитирани от БНР.
 
Вчера са арестувани двамата мъже. Мишената им успяла да разпознае един от тях, след като полицията ги задържала.
 
Според местни медии момчето се връщало от училище, когато черен микробус го наближило. Мъжете му казали, че майка му ги е изпратила да го вземат и да го заведат у дома.
 
Момчето се усъмнило, когато един от тях му заговорил на развален гръцки. То е успяло да избяга.
 
Бил е подаден сигнал в полицията за случилото се. Районът е бил отцепен, след което полицията задържала двамата българи – братя на 19 и 23 г.
 
Според Мега тв двамата наскоро се преместили от България в Пиргос и работели като куриери.
 
Продължава разследването на случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

postradal pasi

преди 3 години

До Германец Германците по времето на Хитлер са задигнали от България цял влак пълен с артефакти, злато и диаманти та вие отдавна сте прочути като велики крадци така че връщайте заграбеното че се прочухте пак...

26

до рибар

преди 3 години

Нищо не е ясно до момента.Предложение да повозят някого в джип не е отвличане.А коментара ти за това, кой какво правел и какво не бил правел е на принципа "звездите ти го говорят".Предвид възрастта на работниците, 99.99% е сигурно, че не са българи.На тази възраст българските момчета още не са схванали, че са завърили гимназията. Други етноси се женят по-рано и започват по-рано да правят пари в чужбина.А и Гърция не е типична дестинация за млади български емигранти.

25

ОТК

преди 3 години

Кви са теа менте белезници от всичко по 1 лев?

fallback