Снимка: БГНЕС
fallback

Европейският съюз трябва да наложи временна забрана на компании от Китай да придобиват европейски компании, които понастоящем са обезценени или имат проблеми с бизнеса заради коронавируса. Това заявява председателят на най-големия политически блок в съюза в интервю за "Велт ам зонтаг", публикувано днес и цитирано от Ройтерс.

По думите на видния германски консерватор Манфред Вебер, лидер на групата на десноцентристката Европейска народна партия в европарламента, сега сме свидетели как китайски компании, отчасти финансирани от държавата, засилват опитите си "да придобият евтино европейски фирми или такива, които изпитват икономически трудности заради кризата с коронавируса".

По тази причина ЕС трябва да реагира по координиран начин и да сложи край на "китайския шопинг тур", като наложи 12-месечен мораториум върху продажбата на европейски компании, докато приключи коронавирусната криза, предаде БТА.

"Трябва да се защитим", подчерта Вебер. Той допълни, че Китай е "стратегически конкурент на Европа с авторитарен модел на управление, който иска да увеличи мощта си и да измести Съединените щати като водеща сила".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Анонимен

преди 4 години

АКо някоя объркана компания избере индия вместо китай ще направи голяма грешка. Причината е в няколко фактора:1. Средна интелигентност на популацията - интелигентните работят по - качествено. Тука китай бие с поне 2 стандартни отклонения.2. Пазар - Китай не само е голям пазар, но и платежоспособен пазар.3. Образование - няма смисъл да го обсъждам. Единствения проблем на образованието в Китай е слабото чуждо езиково обучение в масовите училища. В останалото са по - добре и от запада.

64

Изобщо

преди 4 години

Нямат работа червените китайски пипала в Европа !

63

JAGUARES DE CORDOBA

преди 4 години

до 72:прав си ние купуваме стоки от Никарагуа,Замбия и Таджикистан!!!!

fallback