Снимка: БГНЕС

Повече от 31 000 души са починалите от коронавирус във Великобритания, с което страната стана най-тежко засегнатата от заразата държава в Европа, съобщи на пресконференция британското правителство, цитирано от Франс прес.

Министърът на околната среда Джордж Юстис съобщи за 626 нови смъртни случая от новия коронавирус през последното денонощие с което общият брой на починалите става 31 241 и по този показател страната се нарежда на второ място след САЩ.

Числото щеше да надхвърли 32 000 още в края на април, ако се прибавят починалите, за които има съмнения за COVID-19, но случаите не са потвърдени от тест, сочи официалната статистика, цитирана от БТА.

Здравните власти в Англия съобщиха за починало от COVID-19 бебе на шест седмици, което е най-младата жертва в страната досега.

В очакване на речта на премиера Борис Джонсън в неделя вечерта за леко отхлабване на мерките в Англия министърът на околната среда призова британците да спазват ограниченията и да си останат вкъщи въпреки хубавото време и дългия уикенд.

Същевременно Италия стана третата страна в света, регистрирала над 30 000 починали от COVDI-19, съобщиха Ройтерс и Франс прес. Общият брой на починалите вече е 30 201, съобщи службата за гражданска защита.

За последните 24 часа са регистрирани 243 смъртни случая спрямо 274 за предишното денонощие.
Само Великобритания и САЩ са регистрирали по-голям брой починали от заразата.

Броят на новозаразените в Италия за последното денонощие е намалял леко до 1327. Вчера те са били 1401, а общият брой потвърдени случаи от началото на епидемията е 217 185, което нарежда страната по този показател на трето място в света след САЩ и Испания.

Общият брой на носителите на заразата в Италия е спаднал през последните 24 часа до 87 961 спрямо 89 624 вчера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase